Alap, teljes értékű, állati eredetű fehérjéink, amelyek véleményem szerint ár-érték arányban megfelelőek és könnyen beszerezhetőek:
– marhahús (húsmarhából pl. angus, magyar tarka, hereford, charolais, szürkemarha stb.)
✔️felsál, bélszín, fehérpecsenye
– borjú
– kacsa
– csirke, pulyka
✔️mell, felső comb (bőr nélkül)
– halak
✔️garnéla farok, viktória tavi sügér, tőkehal, lepényhal, hekk (nem olajba sütve), lazac , fehér busa, süllő, pisztráng, amur, fogas (áltlaánosságban haza folyami halaink), makréla, hering
– tojás (ajánlom mindekinek magas vitamin- és ásványi anyag tartalma miatt (pl. kolin, miatt különösen fontos várandós és szoptatós anyukáknak).
– sertés
✔️karaj, comb
– vadhúsok
✔️őz, fácán, vaddisznó, szarvas minden része
– belsőségek (főleg a máj)
A pipával jelölt húsok alacsonyabb zsírtartalmúak.
Ha tehetitek vásároljatok szabadon tartott, háztáji termékeket.
A kevesebb több, húsok esetén kimondottan helytálló mondás.