Baconos gombakrémleves

baconos_gombakremleves
Mennyiség1 adagNehézségKezdő
Előkészítés5 percFőzés15 percÖsszesen20 perc

Hozzávalók

 200 g csiperkegomba
 25 g vaj
 30 g bacon
 15 g kacsazsír vagy kókuszzsír
 300 ml víz vagy alaplé
 bors, tárkony, só

Elkészítés

A gombát apróra vágtam és éppen annyi sós, fűszeres vízben (ha van otthon frissen vagy a fagyasztóba eltett alaplével) főzöm, ami ellepi.

Miután megpuhultak átöntöttem egy tálba és kézimixerrel összetumixolom, majd a megolvasztott vajat és a kacsazsírt is hozzáöntöm és újraturmixolom.

A bacont apróra vágva saját zsírján megpirítom és tálalás előtt szórom a leves tetejére.
Ha még krémesebben szeretném, kevés tejszínnel vagy kókusztejszínnel is meglocsolom.

Jó étvágyat hozzá! :)

Tápérték adatok

Adag 1 tányér


Mennyiség / adag
Kalória 515
% napi referenciaérték
Zsírok összesen 50g77%
Szénhidrátok összesen 7g3%
Fehérje 11g22%

* A százalékos napi referenciaértékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Kalóriaigényednek megfelelően a napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet.

További receptek

Szeretjük a sütiket – de csak a szükséges mértékig! Weboldalam csak a működéshez nélkülözhetetlen sütiket használ.