Baconos gombakrémleves

baconos_gombakremleves
Mennyiség1 adagNehézségKezdő
Előkészítés5 percFőzés15 percÖsszesen20 perc

Hozzávalók

 200 g csiperkegomba
 25 g vaj
 30 g bacon
 15 g kacsazsír vagy kókuszzsír
 300 ml víz vagy alaplé
 bors, tárkony, só

Elkészítés

A gombát apróra vágtam és éppen annyi sós, fűszeres vízben (ha van otthon frissen vagy a fagyasztóba eltett alaplével) főzöm, ami ellepi.

Miután megpuhultak átöntöttem egy tálba és kézimixerrel összetumixolom, majd a megolvasztott vajat és a kacsazsírt is hozzáöntöm és újraturmixolom.

A bacont apróra vágva saját zsírján megpirítom és tálalás előtt szórom a leves tetejére.
Ha még krémesebben szeretném, kevés tejszínnel vagy kókusztejszínnel is meglocsolom.

Jó étvágyat hozzá! :)

Tápérték adatok

0 adag

Serving size

1 tányér


Amount per serving
Kalória515
% napi referenciaérték
Zsírok összesen 50g65%
Szénhidrátok összesen 7g3%
Fehérje 11g

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

További receptek

Szeretjük a sütiket – de csak a szükséges mértékig! Weboldalam csak a működéshez nélkülözhetetlen sütiket használ.