Banánkenyér

Mennyiség10 adagNehézségKezdő
Előkészítés5 percFőzés35 percÖsszesen40 perc
 4 db tojás
 2 db érett banán
 0,50 tk szódabirkarbóna
 100 g GM zabliszt (vagy 70g zabliszt 30g zabpehely), de más lisztekkel is működik, csak a víznél kell odafigyelnetek, hogy pl. a mandual liszt több vizet vesz fel, mint a zab
 10 g mandula (összetörve)
 20 g datolya (előző este beáztatva)
 1 mg víz (vagy a kedvenc növényi tejed)
Elkészítés

A banánt a tojásokkal összeturmixolom, majd hozzákeverem a többi hozzávalót. Vizet igény szerint öntök hozzá, nem kell, hogy folyjon a tészta, de ne is álljon egybe.

Szilikon formába öntöm és fügével, étcsokival díszítem.

Előmelegített sütőben 170-180 fokon kb 30-40 percig sütöttem. Akkor jó, ha a beleszűrt késen nem marad tészta.
Várjuk meg, hogy teljesen hűljön ki, aztán már tálalhatjuk is.

A tápanyagtáblázatban a füge és csoki nélküli értékek szerepelnek.

Zsíros verziója

Zab helyett mandulaliszttel, fele adag datolyával, étcsokival, dióval, kesuval és / vagy mandulával ill. vajaikkal készíthető.

Tápérték adatok

Adag 1 adag

Adag 10


Mennyiség / adag
Kalória 86
% napi referenciaérték
Zsírok összesen 2g4%
Szénhidrátok összesen 14g5%
Fehérje 4g8%

* A százalékos napi referenciaértékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Kalóriaigényednek megfelelően a napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet.

Tetszik a recept? Oszd meg!

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hozzászólások

Testösszetétel mérő gépem hordozható!

Szívesen vállalok előre egyeztetett időpontban és feltételek mellett kitelepülést különböző rendezvényekre, cégeknek, fitnesz termeknek vagy bármilyen egyéb célból.

A weboldalon a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket alkalmazunk.