Csokis-banános palacsinta (ami nem ragad le)

Mennyiség2 adagNehézségKezdő
Előkészítés10 percFőzés10 percÖsszesen20 perc
 1 db banán
 1 db tojás
 30 g zabpehely (gluténmentes)
 8 g lenmag
 20 g csokis vegán fehérje vagy 5g kakaópor + 5g eritrit
 500 ml víz (igazából annyi víz, hogy elég folyékony legyen, a kakaópor+eritrit változatnál elég lesz 0,5 dl is)

A hozzávalókat összeturmixoltam és pihenni hagytam 10 percig.

A palacsintasütőt kókuszolajspray-vel vékonyan befújtam (akármilyen jó, nem muszáj a spray változat, de ebből csak elég volt egyszer az első palacsinta előtt egy icipicit ráfújni, amúgy sem lesz ragadós a tészta). Egyesével megsütöttem mindkét oldalukat.

Ebből az adagból a képen látható mennyiség lett, kb 8 db (2 adagra).

A tápanyagtáblázatban az 1 adagra vonatkozó értékeket látjátok, töltelék nélkül, ha fehérjével készíted (ha kakaóporral, akkor a fehérje tartalma 7g-ra, a kcal 170-re csökken.

Személyes kedvencem a 100%-os mogyoróvaj cukormentes eperlekvárral, ezért nálam minden palacsintába ez a kombináció kerül.
Étcsokival, szederrel, sós tökmaggal és virágporral díszítettem.

Egy az egyben a képen látható 2 adag:
750 kcal: 35g zsír, 63g ch, 45g fehérje

Tápérték adatok

Adag 1 adag

Adag 2


Mennyiség / adag
Kalória 211
% napi referenciaérték
Zsírok összesen 5.5g9%
Szénhidrátok összesen 26g9%
Fehérje 16.5g33%

* A százalékos napi referenciaértékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Kalóriaigényednek megfelelően a napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet.

Tetszik a recept? Oszd meg!

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hozzászólások

Testösszetétel mérő gépem hordozható!

Szívesen vállalok előre egyeztetett időpontban és feltételek mellett kitelepülést különböző rendezvényekre, cégeknek, fitnesz termeknek vagy bármilyen egyéb célból.

A weboldalon a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket alkalmazunk.