Vöröslencse leves, ahogy én szeretem

vöröslencse leves
Mennyiség5 adagNehézségKezdő
Előkészítés5 percFőzés30 percÖsszesen35 perc

Hozzávalók

 300 g vöröslencse
 1 db vöröshagyma
 2 db fokhagyma
 1 ek kurkuma, gyömbér, garam massala
 3 db babérlevél
 1 ek kókuszzsír
 só, bors
 0,50 db citrom leve

Elkészítés

Apróra vágom a vöröshagymát és a kókuszzsíron üvegesre pirítom. Majd a hófokot lejjebb veszem és hozzáadom a fűszereket, de óvatosan, meg ne égjen.

Az alaposan átmosott és legalább egy éjszakát a hűtőben pihetn vöröslencsét lecsöpögtetem és a nem túl forró hagymás, fűszeres zsíradékhoz adom és pár percig pirítom.

Felöntöm kb fél liter tiszta, szűrt vízzel, beledobom a babérleveleket és lassú tűzön, fedő alatt készre főzöm. Ha kell pótolom a vizet.

Ha krémesen szeretném össze is turmixolom miután elkészült.
Frissen facsart citrom levével tálalom.

hozzávalók

Igazán izgamas ízű, tartalmas leves.
Azért szeretem, ha kicsit izgibbek, újak az ízek, fűszerek, mert egy idő után hiába szeretek valamit, ha mindennap ugyanazt az ízvilágot eszem, nem lesz az az érzés, hogy "igen jóllaktam, nem kívánok semmit", új ízekkel, pedig meglephetem magam.

Jó étvágyat hozzá! :)

Tápérték adatok

Adag 1 adag

Adag 5


Mennyiség / adag
Kalória 225
% napi referenciaérték
Zsírok összesen 1g2%
Szénhidrátok összesen 34g12%
Fehérje 17g34%

* A százalékos napi referenciaértékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Kalóriaigényednek megfelelően a napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet.

További receptek

Szeretjük a sütiket – de csak a szükséges mértékig! Weboldalam csak a működéshez nélkülözhetetlen sütiket használ.