Gomba krémleves

Mennyiség1 adagNehézségKezdő
Előkészítés3 percFőzés15 percÖsszesen18 perc
 200 g csiperkegomba
 25 g vaj
 30 g bacon
 15 g kacsazsír
 300 ml víz vagy alaplé
 bors, tárkony, só

A gombát apróra vágtam és éppen annyi sós, fűszeres vízben (ha van otthon frissen vagy a fagyasztóba eltett alaplével) főztem, ami ellepi. Miután megpuhultak átöntöttem egy műanyag tálba, kézimixerrel összetumixoltam, majd a megolvasztott vajat és a kacsazsírt is hozzáöntöttem és újraturmixoltam.

A bacont apróra vágva saját zsírján megpirítottam.
Tálaláskor tettem a levesbe.

Tápérték adatok

Adag 1 tányér


Mennyiség / adag
Kalória 515
% napi referenciaérték
Zsírok összesen 50g77%
Szénhidrátok összesen 7g3%
Fehérje 11g22%

* A százalékos napi referenciaértékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Kalóriaigényednek megfelelően a napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet.

Tetszik a recept? Oszd meg!

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hozzászólások

Testösszetétel mérő gépem hordozható!

Szívesen vállalok előre egyeztetett időpontban és feltételek mellett kitelepülést különböző rendezvényekre, cégeknek, fitnesz termeknek vagy bármilyen egyéb célból.

A weboldalon a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket alkalmazunk.