4-5 órát szűrt vízbe áztatom a 30g zabpelyhet.
Befőttes üvegbe kanalazom, teszek rá 1 kk mézet. Felöntöm annyi szűrt vízzel (kb 2dl), hogy minimum ujjnyira ellepje és laza kupakkal lezárom üveget.
18-22 fokon hagyom 1-1,5 napig pihenni és bugyogni.
Akkor indul meg a folyamat, ha apró buborékok jelennek meg.
Felbontás után a vízbe elkeverem a fehérje port (vagy a kakaót, kókuszreszeléket, vaníliát, gyömbért, fahéjat, amit megkívánok) beleszórom a chia magot, lenmagot, hagyom pihenni kb 1 órát, hogy jól megzívja magát, majd hidegen fogyasztom. Ezt a kását sosem melegítem!
Málnával, áfonyával, erdeigyümölcs keverékkel díszítem fogyasztás előtt. Ha tovább benne vannak a gyümölcsök fogyasztás előtt, ne ijedj meg, kicsit felbezsdül majd a kásád :) .
Mindeképp illatold meg fogyasztás előtt! Ha a savanykás illatt mellett mást is érzel, valószínüleg a levegőből baktériumok jutottak az üvegbe és megbuggyant a kásád, semmiképp se fogyaszd el!
További zakása recepteket találsz az alábbi linken:
https://lazeat.hu/receptek/zabkasak/
Adag 1 adag
* A százalékos napi referenciaértékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Kalóriaigényednek megfelelően a napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet.
Szeretjük a sütiket – de csak a szükséges mértékig! Weboldalam csak a működéshez nélkülözhetetlen sütiket használ.