Probiotikus, krémes zabkása

Probiotikus, krémes zabkása
Mennyiség1 adagNehézségKezdő
Előkészítés5 percÖsszesen5 perc

Hozzávalók

Alap zabkása
 30 g zabpehely (gluténmnetes és BIO a legideálisabb)
 10 g chia mag
 8 g lenmagpehely
 1 tk méz
 200 g tisztított víz
Ízesítés, toppingok
 30 g vegán, szójamentes fehérje (pl. kendermag)
 fahéj, kakaó, kókusz, gyömbér, vanília

Elkészítés

4-5 órát szűrt vízbe áztatom a 30g zabpelyhet.
Befőttes üvegbe kanalazom, teszek rá 1 kk mézet. Felöntöm annyi szűrt vízzel (kb 2dl), hogy minimum ujjnyira ellepje és laza kupakkal lezárom üveget.
18-22 fokon hagyom 1-1,5 napig pihenni és bugyogni.
Akkor indul meg a folyamat, ha apró buborékok jelennek meg.

Felbontás után a vízbe elkeverem a fehérje port (vagy a kakaót, kókuszreszeléket, vaníliát, gyömbért, fahéjat, amit megkívánok) beleszórom a chia magot, lenmagot, hagyom pihenni kb 1 órát, hogy jól megzívja magát, majd hidegen fogyasztom. Ezt a kását sosem melegítem!

Málnával, áfonyával, erdeigyümölcs keverékkel díszítem fogyasztás előtt. Ha tovább benne vannak a gyümölcsök fogyasztás előtt, ne ijedj meg, kicsit felbezsdül majd a kásád :) .

Mindeképp illatold meg fogyasztás előtt! Ha a savanykás illatt mellett mást is érzel, valószínüleg a levegőből baktériumok jutottak az üvegbe és megbuggyant a kásád, semmiképp se fogyaszd el!

További zakása recepteket találsz az alábbi linken:
https://lazeat.hu/receptek/zabkasak/

Jó étvágyat hozzá! :)

Tápérték adatok

Adag 1 adag


Mennyiség / adag
Kalória 335
% napi referenciaérték
Zsírok összesen 11g17%
Szénhidrátok összesen 28g10%
Fehérje 32g64%

* A százalékos napi referenciaértékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Kalóriaigényednek megfelelően a napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet.

További receptek

Szeretjük a sütiket – de csak a szükséges mértékig! Weboldalam csak a működéshez nélkülözhetetlen sütiket használ.