Laktobacis, prebiotikus zabkása (overnight oats)

Mennyiség1 adagNehézségKezdő
Előkészítés5 percÖsszesen5 perc

Hozzávalók

 30 g zabpehely (GM)
 10 g chia mag
 8 g lenmagpehely
 1 tk méz
 200 g tisztított víz
 30 g vegán, szójamentes fehérje VAGY 1ek kakaópor + 1 ek eritrit

Elkészítés

4-5 órát szűrt vízbe áztatom a 30g zabpelyhet (apró szeműt).
Befőttes üvegbe kanalazom, teszek rá 1 kk mézet. Felöntöm annyi szűrt vízzel, hogy min. ujjnyira ellepje és lezárod az üveget, kb 2dl vízzel. 18-22 fokon hagyom 1-1,5 apig pihenni.

Felbontás után a vízbe elkeverem a fehérje port, beleszórom a chia magot, lenmagot, hagyom pihenni kb 1 órát, hogy jól megzívja magát, majd hidegen fogyasztom. Ezt a kását sosem melegítem!

Gránátalmával, erdeigyümölcs keverékkel díszítem fogyasztás előtt. Ha tovább benne vannak a gyömülcsök, ne ijedj meg, kicsit felbezsdül majd a kásád :) .

Jó étvágyat hozzá! :)

Tápérték adatok

Adag 1 adag


Mennyiség / adag
Kalória 335
% napi referenciaérték
Zsírok összesen 11g17%
Szénhidrátok összesen 28g10%
Fehérje 32g64%

* A százalékos napi referenciaértékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Kalóriaigényednek megfelelően a napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet.

További receptek

Szeretjük a sütiket – de csak a szükséges mértékig! Weboldalam csak a működéshez nélkülözhetetlen sütiket használ.