A brokkolit sós, borsos, fokhagymás vízben megfőzöm, de nem túl puhára, hiszen még sütés közben is főni fog.
A quinoát nagyon alaposan átmosom és 24 órára beáztatom tiszta, szűrt vízbe, majd főzés előtt újra átmosom. Majd a brokkoli főzővízével megfőzöm (kb 1:2 arányban, vagyis 2x annyi vízzel, mint amennyi a quinoa).
A vöröshagymát, fokhagymát kevés kókuszzsíron megpirítom (spray változat a legspórolósabb), majd a karajt is hozzáöntöm és fűszerezem sóval, borssal, worchester szósszal és a füstölt pirospaprikával és készre sütöm. A kész quinoát hozzákeverem.
Egy magasabb falú tepsibe teszem a brokkoli felét, majd rá a húsos mixet és újra a brokkolit. A tetejére rászelem a sajtot.
200 fokon kb 30 percig, sajtpirulásig sütöm.
Adag 1
Adag 6
* A százalékos napi referenciaértékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Kalóriaigényednek megfelelően a napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet.
Szeretjük a sütiket – de csak a szükséges mértékig! Weboldalam csak a működéshez nélkülözhetetlen sütiket használ.