Rakott brokkoli quinoával

Rakott brokkoli quinoával
Mennyiség6 adagNehézségKezdő
Előkészítés5 percFőzés45 percÖsszesen50 perc

Hozzávalók

 1,50 kg brokkoli
 750 g darált karaj
 2 ek worchester szósz
 100 g quinoa
 2 db vöröshagyma, apróra vágva
 150 g Pannónia sajt, lereszelve
 1 tk kókuszzsír
 só, bors, fokhagyma, füstölt pirospaprika ízlés szerint

Elkészítés

A brokkolit sós, borsos, fokhagymás vízben megfőzöm, de nem túl puhára, hiszen még sütés közben is főni fog.

A quinoát nagyon alaposan átmosom és 24 órára beáztatom tiszta, szűrt vízbe, majd főzés előtt újra átmosom. Majd a brokkoli főzővízével megfőzöm (kb 1:2 arányban, vagyis 2x annyi vízzel, mint amennyi a quinoa).

A vöröshagymát, fokhagymát kevés kókuszzsíron megpirítom (spray változat a legspórolósabb), majd a karajt is hozzáöntöm és fűszerezem sóval, borssal, worchester szósszal és a füstölt pirospaprikával és készre sütöm. A kész quinoát hozzákeverem.

Egy magasabb falú tepsibe teszem a brokkoli felét, majd rá a húsos mixet és újra a brokkolit. A tetejére rászelem a sajtot.

200 fokon kb 30 percig, sajtpirulásig sütöm.

Rakott brokkoli quinoával

Jó étvágyat hozzá! :)

Tápérték adatok

6 adag

Serving size

1


Amount per serving
Kalória390
% napi referenciaérték
Zsírok összesen 12.5g17%
Szénhidrátok összesen 20.5g8%
Fehérje 45g

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

További receptek

Szeretjük a sütiket – de csak a szükséges mértékig! Weboldalam csak a működéshez nélkülözhetetlen sütiket használ.