Rakott brokkoli

Mennyiség6 adagNehézségKezdő
Előkészítés5 percFőzés45 percÖsszesen50 perc
 1,50 kg brokkoli
 750 g darált karaj
 2 ek worchester szósz
 100 g kuszkusz
 2 db közepes vöröshagyma
 150 g Pannónia light sajt
 1 tk kókuszzsír (spray)
 só, bors, fokhagyma, füstölt pirospaprika

A brokkolit sós, borsos, fokhagymás vízben megfőzöm, kb 75% készre.

A kuszkuszt külön tálba a brokkoli főzővizével felöntöm (egy ujjnyival fedje körülbelül a kuszkuszt) és lefedve állni hagyom ameddig a hús elkészül.

A vöröshagymát, fokhagymát kevés kókuszzsíron megpirítom (spray változat a legspórolósabb), majd a karajt is hozzáöntöm és fűszerezem sóval, borssal, worchester szósszal és a füstölt pirospaprikával és készre sütöm. A kész kuszkuszt hozzákeverem.

Egy magasabb falú tepsibe teszem a brokkoli felét, majd rá a húsos mixet és újra a brokkolit. A tetejére rászelem a sajtot.
200 fokon kb 30 percig, sajtpirulásig sütöm.

rakottbrokkoli

Tápérték adatok

Adag 1

Adag 6


Mennyiség / adag
Kalória 390
% napi referenciaérték
Zsírok összesen 12.5g20%
Szénhidrátok összesen 20.5g7%
Fehérje 45g90%

* A százalékos napi referenciaértékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Kalóriaigényednek megfelelően a napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet.

Tetszik a recept? Oszd meg!

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hozzászólások

Testösszetétel mérő gépem hordozható!

Szívesen vállalok előre egyeztetett időpontban és feltételek mellett kitelepülést különböző rendezvényekre, cégeknek, fitnesz termeknek vagy bármilyen egyéb célból.

A weboldalon a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket alkalmazunk.