Vöröslencse bolognai, cukkini tésztával

vöröslencse bolognai, cukkini tésztával
Mennyiség1 adagNehézségKezdő
Előkészítés15 percFőzés25 percÖsszesen40 perc

Hozzávalók

A szósz:
 50 g vöröslencse
 0,50 db vöröshagyma
 1 db paradicsom
 30 g sűrített paradicsom (hozzáadott cukormentes)
 0,50 ek olíva olaj vagy kókuszzsír
 1 ek sörélesztő pehely
 só, bors, fokhagyma, majoranna, bazsalikom
A tészta:
 200 g cukkini, csíkozva
 só, bors

Elkészítés

Alacsony szénhidráttartalmú, vöröslencse alapú bolognai recept, hús és tejmentes, vegán verzióban.

A szósz:

A vöröshagymát apróra vágom és kevés kókuszszíron üvegesre párolom, majd hozzáteszem az átmosott és beáztatott lencsét, fokhagymát, sózom, borsozom, fűszerezem.
Pár percig pirítom, majd hozzáöntöm a paradicsompürét és az apróra vágott paradicsomot.
Kis lángon főzöm még 20-25 percig, ameddig a lencse meg nem puhul.
Sörélesztővel vagy sajttal a tetején tálalom.

A tészta

A cukkinit hosszú csíkokra vágom vagy, ha van spírálos zöldségvágód, még egyszerűbb.
Egy tálba tetszem és besózva állni hagyom kb 15 percig, ameddig levet enged. Utána kinyomkodom, majd serpenyőben kevés olíva olajon pár perc alatt készre pirítom.

Jó étvágyat hozzá! :)

Tápérték adatok

0 adag

Serving size

1 adag


Amount per serving
Kalória300
% napi referenciaérték
Zsírok összesen 7g9%
Szénhidrátok összesen 37g14%
Fehérje 16g

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

További receptek

Szeretjük a sütiket – de csak a szükséges mértékig! Weboldalam csak a működéshez nélkülözhetetlen sütiket használ.