
Alacsony szénhidráttartalmú, vöröslencse alapú bolognai recept, hús és tejmentes, vegán verzióban.
A vöröshagymát apróra vágom és kevés kókuszszíron üvegesre párolom, majd hozzáteszem az átmosott és beáztatott lencsét, fokhagymát, sózom, borsozom, fűszerezem.
Pár percig pirítom, majd hozzáöntöm a paradicsompürét és az apróra vágott paradicsomot.
Kis lángon főzöm még 20-25 percig, ameddig a lencse meg nem puhul.
Sörélesztővel vagy sajttal a tetején tálalom.
A cukkinit hosszú csíkokra vágom vagy, ha van spírálos zöldségvágód, még egyszerűbb.
Egy tálba tetszem és besózva állni hagyom kb 15 percig, ameddig levet enged. Utána kinyomkodom, majd serpenyőben kevés olíva olajon pár perc alatt készre pirítom.
Adag 1 adag
* A százalékos napi referenciaértékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Kalóriaigényednek megfelelően a napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet.
Szeretjük a sütiket – de csak a szükséges mértékig! Weboldalam csak a működéshez nélkülözhetetlen sütiket használ.