Vöröslencse bolognai, cukkini tésztával

Mennyiség1 adagNehézségKezdő
Előkészítés15 percFőzés25 percÖsszesen40 perc
A szósz:
 50 g vöröslencse
 0,25 db vöröshagyma
 0,50 db paradicsom
 30 g sűrített paradicsom (hozzáadott cukormentes)
 0,50 ek olíva olaj vagy kókuszzsír
 0,50 ek sörélesztő pehely
 só, bors, fokhagyma, majoranna, bazsalikom
A tészta:
 150 g cukkini
 só, bors
A szósz:

A vöröshagymát apróra vágom és kevés olíva olajon (vagy kókuszszíron) üvegesre párolom, majd hozzáteszem az átmosostt lencsét és a fokhagymát, sózom, borsozom, fűszerezem. Pár percig pirítom, majd hozzáöntöm a paradicsompürét és az apróra vágott paradicsomot. Kis lángon főzöm még 20-25 percig, ameddig a lencse meg nem puhul. Sörélesztővel vagy sajttal a tetején tálalom.

A tészta

A cukkinit hosszú csíkokra vágom vagy, ha van spírálos zöldségvágód, még egyszerűbb.
Egy tálba tetszem és besózva állni hagyom kb 15 percig, ameddig levet enged. Utána kinyomkodom, majd serpenyőben kevés olíva olajon pár perc alatt készre pirítom.

Tápérték adatok

Adag 1 adag


Mennyiség / adag
Kalória 300
% napi referenciaérték
Zsírok összesen 7g11%
Szénhidrátok összesen 37g13%
Fehérje 16g32%

* A százalékos napi referenciaértékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Kalóriaigényednek megfelelően a napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet.

Tetszik a recept? Oszd meg!

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hozzászólások

Testösszetétel mérő gépem hordozható!

Szívesen vállalok előre egyeztetett időpontban és feltételek mellett kitelepülést különböző rendezvényekre, cégeknek, fitnesz termeknek vagy bármilyen egyéb célból.

A weboldalon a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket alkalmazunk.