Zöldbabfőzelék (vegán és hipergyors verzióba), fasírttal

Mennyiség2 adagNehézségKezdő
Előkészítés10 percFőzés40 percÖsszesen50 perc
A főzelékhez:
 450 g zöldbab
 3 ek roppantott lenmag
 3 db fokhagyma
 annyi víz amennyi ellepi
 petrezselyemzöld, só, bors
A fasírthoz:
 1 kg darált sertés karaj
 1 ek apró szemű zabpehely
 2 db tojás
 só, bors, pirospaprika, fokhagyma (ízlés szerint), petrezselyemzöld

A főzelék (2 adag):

Összefőzök minden hozzávalót a lenmagon kívül, ameddig meg nem puhul a bab. 1-2 merőkanállal vettem ki belőle, leturmixoltam, visszaöntöttem a babra és 2-3 ek lenmagot kevertem hozzá (ha sűrűbbre főzted, akkor kevesebb lenmag is elég lesz a sűrítéshez). 1 percig még főztem, utána lefedve állni hagytam kb. 10 percet, hogy a lenmag magába tudja szívni a vizet.

A fasírt (kb 12 db):

Összegyúrtam, sütőbe, sütőpapíron, 180 fokon 30-40 perc alatt készre sütöttem.

zöldbabfőzelék

A képen látható adag (a főzeléknek a fele) és 2 db fasírt értékeit láthatjátok a táblázatban.

Zsír alapon étkezőknek is remek lehet, akár vacsira is, ha pirítanak egy kis szalonnát a főzelék alá. Nagyon finom lesz tőle!
A fasírtot is be lehet tekerni baconba, vagy zsírosabb húst is választhattok.

Tápérték adatok

Adag 1 adag

Adag 2


Mennyiség / adag
Kalória 300
% napi referenciaérték
Zsírok összesen 12g19%
Szénhidrátok összesen 15g5%
Fehérje 23g46%

* A százalékos napi referenciaértékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Kalóriaigényednek megfelelően a napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet.

Tetszik a recept? Oszd meg!

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hozzászólások

Testösszetétel mérő gépem hordozható!

Szívesen vállalok előre egyeztetett időpontban és feltételek mellett kitelepülést különböző rendezvényekre, cégeknek, fitnesz termeknek vagy bármilyen egyéb célból.

A weboldalon a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket alkalmazunk.