Étrendtervezés elemzéssel

Személyre szabott étrendtervezés testelemzéssel, tanácsadással

“A fejlődés lehetetlen változás nélkül, és azok, akik nem tudják megváltoztatni a gondolataikat, nem tudnak változtatni semmin.”
George Bernard Shaw
Az elemzés és étrendtervezés ára:

Mikor ajánlom neked a személyre szabott étrendtervezést és tanácsadást?

A JÓ étrend hatásai a testösszetétel mérésen: össztömeg csökken, izomzat növekszik, a testzsír csökken.

Az étrendtervezés és tanácsadás menete:

1

A tanácsadás egy előre elküldött teszt, testösszetétel és biorezonancia mérés adatai és egy hosszabb beszélgetés alapján történik, ezért az első alkalom 1-1,5 órát vesz igénybe.

2

A biorezonancia segítségével képet kapunk a vitamin-, ásványianyag-, aminosav ellátottságodról, a cukorháztartásod, keringési rendszered, kiválasztó- és endokrin rendszered állapotáról.

3

A testösszetétel pedig megmutatja, miből is áll a tested, a zsír-izom-csontok-víz arányát, helyzetét testtájanként. A mérésről bővebben is olvashatsz itt.

4

A tanácsadás alatt személyre szabottan, a szervezet aktuális állapotától függően, közösen összeállítunk egy olyan étrendet, amely a testnek, szellemnek a legoptimálisabb, így hosszútávon is könnyedén követhető és megszerethető. Figyelemebe vesszük a napi ritmusod és energiafelhasználásod (pl. ha fizikai munkát végzel, sportolsz vagy “csak ülsz” az íróasztalodnál). Ennek mellékhatása az egészséges testsúly elérése, fogyás vagy súly gyarapodás, az izomzat tömegének növekedése.

5

Az étrend alapja az anyagcseretipizálás, a funkcionális- és holisztikus szemlélet figyelembe vételével. Úgymond összegyúrva őket, mindhárom szemléletet összegezve segítek különbséget tenni evés és táplálkozás között. Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy először is meghatározzuk az anyagcseréd típusát, hogy a szervezeted milyen energiahordozóból tudja leghatékonyabban nyerni az energiát, melyiket tudja jobban felhasználni (és nem elpakolni zsírként). Például egy rossz táplálkozás így tesz enerválttá, akár beteggé, de csak egy rosszul összeállított ebéd után is, ha szundiznod kell és nem maratont szeretnél futni. Majd megnézzük milyen betegségekkel küzdesz, ill. mikre vagy hajlamos és ezek kezeléséhez, megelőzéséhez is igazítjuk az étrended. Legvégül életmódodhoz, környezetedhez hangoljuk, figyelembe véve az étrended összetevőinek eredetét, felhasználását és ennek hatását a szervezetedre.

+

Igény esetén táplálékkiegészítő tanácsadás.

A beszélgetés végén egy 10-15 oldalas Rád szabott kis útmutatót kapsz, ami alapján szabadon alakíthatod a táplálkozásod, életmódod aktuális céljaidnak megfelelően.

A többi már csak Rajtad áll!

Az étrend hatásosságát, a fejlődést 3-4 hetente ellenőrizzük, ha kell változtatunk, újítunk. Visszamérünk és átbeszéljük a diétát, újra, részletesen.

“Ami az egyiknek gyógyszer, a másiknak méreg.”