Ismerj meg jobban

Fridrich-Szilasi Kati vagyok

életmód- és táplálkozás tanácsadó, gerinctréner, gyógy- és sportmasszőr és egy kislány anyukája.

Fridrich-Szilasi Kati - életmód- és táplálkozás tanácsadó, gerinctréner, gyógy- és sportmasszőr és egy kislány anyukája ©LazEat.hu

Igencsak pufi gyerek- és tinikor után 16 évesen kezdtem foglalkozni a fogyással, táplálkozással, edzéssel.

A LazEat mellett családi vállalkozásban vezetjük a FriSzi Farmot, ahol gyümölcsökkel, zöldségekkel és tojással, belőlük készült mindenféle finomságokkal foglalkozunk, természetesen fenntartható szemléletű ökológiai gazdálkodásban.

Szemléletem

Úgy érzem szerencsés párosítások ezek, hiszen agrármérnökként egészen a földtől a főzésen keresztül az asztalig, az evés folyamatától az emésztés végéig foglalkoztat a folyamat.

Minden konzultáció során figyelembe veszem a folyamat minden elemét. Törekszem a legjobb, legelérhetőbb, legpraktikusabb megoldásokra. Olyan rendszerben gondolkodom, ami hosszútávú és fenntartható, mind az étrendben, életmódban, mind a gazdálkodásban. Nem érdekelnek gyors és átmeneti, látszólagos megoldások, így ilyen jellegű célok elérésben nem tudok segíteni Neked.

Nem vagyok semmilyen irányzat vagy diétának megszállott követője és ezt nem is ajánlom senkinek sem, de a jó dolgokat, recepteket szívesen veszem át, és építem bele vendégeim és saját étrendembe is. Kedvelem például az időszakos és hosszabb böjtök, a paleo, a clean eating, a mediterrán diéta, a vegetáriánus és vegán diétát, a vércsoport diétának a 0 és A vércsoportra vonatkozó részének egyes elemeit.

Minden étrendem szélsőségektől mentes, és olyan alapanyagokra épül, ami könnyen beszerezhető, könnyen variálható, és nem kell hozzá bankot robbantani sem. Véleményem szerint így lehet egy diéta hosszú távon tartható és eredményes.

Módszerem

A konzultációk során együtt állítunk össze egy számodra hosszútávon követhető, a Te igényeidre igazított rendszert. Ebben a rendszerben megbeszéljük, hogy mit, mikor, mennyit egyél, aludj, mozogj. Mi az, ami hátráltatja a céljaid, és mi az, ami támogatja.

Ez nem egy „x” hetes diétás program, amit kézhez kapsz és vakon követhetsz, ameddig úgy gondolod, majd ha eleged lett, feladod, és visszatérsz az eredeti életmódodhoz, ami a problémákat okozta. Ennek a rendszernek nincs lejárati ideje, nincs egy határidő, amit várhatsz, hogy aztán újra elkövethesd a régi komfortos hibákat.

Ezért is nagyon fontos a közös munka, hogy közösen alakítsuk ki, akár lépésenként azt az életmódot, amit sajátodnak tudsz érezni, ami mellett teljes értékű életet tudsz élni, nem sanyargat, és nem von ki a közösségi életből sem.

Fontos, hogy megtanuld, hogy kell enned, ahhoz, hogy az Téged, az egészséged a legjobban támogassa. Ha ezt tudod, akkor sem leszel bajban, ha nincs időd főzni, bevásárolni vagy nincs lehetőséged csomagolni, vagy ha akár egy esküvőre vagy hivatalos, vagy elrúgnád a bulit a kedvenc koncerteden.

LazEat

Szakmai
hátterem

Tanácsadásaim során saját élményeimet, tapasztalataimat és tanulmányaimat bevetve igyekszem a legjobb életmódbeli és táplálkozási tanácsokat adni, éppen ezért nagyon fontosnak tartom, hogy folyamatosan, az életmódot és táplálkozást érintő minden oldalról képezzen magam.

Mindezek mellett folyamatosan olvasok, keresgélek a táplálkozással kapcsolatos minden témával kapcsolatban itthoni és külföldi forrásokból egyaránt. Szeretek megkérdőjelezni mindent is, ezért van, hogy egy-egy témán belül egész hosszú listáim vannak pro és kontra érvekkel.

Hogy minden szempontból a legoptimálisabb alapanyagokat, táplálékkiegészítőket, ill. természetes alternatívákat ajánlhassam.

Labor vizsgálatok eredményének elemzése, értékelése, hormonális táplálkozásról bővebben.

Ösztrogén dominancia, menstruációs ciklus zavarok, klimax, cukorháztartás zavarai (pl. inzulin rezisztencia (IR), PCOS, pajzsmirigy betegségek, mellékvese kimerülés, életmódbeli tanácsok, kerülendő és ajánlott ételek, a mozgás fontossága.

Sportok speciális diétái, fitneszben (versenydiéták), vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek szerepe, zsírégetők, természetes teljesítményfokozók, kreatinok, aminosavak, fehérjék helye a táplálkozásban.
Gerinc problémák preventív, illetve már meglévő betegség, sérülés edzésmódszertana és nyújtása (stretching).

Az egészséges életmód alapelvei, egy kis anatómia, emésztést és felszívódás alapjai, a szervezet tápanyagigényének meghatározása (makrók, mikrók), elhízás okai, betegségekkel való összefüggések, divatos fogyókúrák, diéták hatásai (Atkins, Vércsoport, Mediterrán, Los Angeles, 90 napos szétválasztó, 160g ch stb.), anyagcsere- és hormon típus meghatározása, típusok jellemzői.

Még egy kis izomtan, anatómia és sport.

Egészségügyi alapok, ezen a képzésen szerettem bele a biológiába, anatómiába, az emberi test működésébe.

Mikor érdemes hozzám fordulnod?

Szakmai tagságaim, partnereim

Szeretjük a sütiket – de csak a szükséges mértékig! Weboldalam csak a működéshez nélkülözhetetlen sütiket használ.