Fogyás lazán – Máté diétás sikersztorija

Máté remek példa arra, hogy nem kell kétségbeesetten, esténként korgó gyomorral álomba sírni magunkat, mert szigorú étrendet tartunk és fogyni szeretnénk. Sem beköltözni a konditerembe, vagy minden szabadidőnket a konyhába tölteni és a kötelező jellegű, kihagyhatatlan társasági sörözéseknek sem kell feltétlen véget vetnünk, ahhoz, hogy a diétánk sikeres legyen.

átalakulás, fogyás

Eleinte 2-3 hetente mértünk, igazítottunk az étrenden, ameddig be nem indult tartósan a fogyás, azután már „csak” ellenőriztük a haladást. Nem volt előre megszabva konkrétan az étrend, inkább csak a megbeszélt irányelvek és mennyiségek alapján evett. 5 hónap alatt sikerült közel 13 kg tiszta zsírt leadnia, ebből 4 kg zsigeri zsír volt, ez 356 cm2 zsír a belső szervek (szív, máj, belek stb.) körül, ami 256 cm2-re csökkent. A zsigeri zsír, VFA érték (vicselar fat area) eléggé vesszőparipám, hogy lefaragjuk amennyire csak lehet, szóval erre nagyon büszke vagyok, mert nagyon szigorú diéta (általában minimális kcal bevitel, szinte már böjt kell hozzá) nélkül is sikerült, ráadásul 1 kg izom is felröppent. Ezeket az eredményeket egyelőre edzés nélkül, aktívabb mindennapokkal érte el, sőt időközbe beköszöntött a homeoffice kora is, ami valljuk be, nehezíti a „légy aktív egész nap” terveket, arról nem is beszélve, ha valaki pont akkor vette rá magát az edzésre (2 alkalommal jártunk közösen edzeni, amikor bezártak a konditermek és kint edzeni sem lehetett) nem biztos, hogy otthon ugyanakkora lendülettel fogja folytatni.

Szegény avokádó, de nem is erőltettük 😉

De ami a legfontosabb, hogy megtanult enni! Enni a saját igényei szerint. Megtanulta, hogy mi a „csalás”, mitől érzi jobban magát, honnan jön az energia és most már nem ül kétségbeesve, hogy mitől nem megy a fogyás. Most már pontosan tudja mit kell tennie, hogy gyorsabban olvadjanak a kilók és mi a következménye egy-egy kisebb-nagyobb csalásnak.

a diéta alapja a dobozolás, meal prep

bevásárlás

A dobozolás és bevásárlás mindig is fontos része lesz az egészséges étkezésnek. Még akkor is ha nagyon trendi és drága helyen vásárolunk ebédet magunknak se lehetünk biztosak benne, hogy megfelel az elvárásainknak. Sajnos ezt a részét sose nem ússzuk meg.

Minél előbb kezdjük, annál könnyebb megszokni az újat és annál hamarabb jönnek az eredmények. Az idő, amúgy is eltelik. Ha te is belevágnál, jelentkezz e-mailben vagy telefonon, mert sose késő változtatni!

Ezeket is olvasd el

Szeretjük a sütiket – de csak a szükséges mértékig! Weboldalam csak a működéshez nélkülözhetetlen sütiket használ.