Shakshuka – indiai vagy keleti lecsó

Mennyiség3 adagNehézségKözepes
Előkészítés10 percFőzés20 percÖsszesen30 perc

Hozzávalók

 4 db paradicsom
 30 g paradicsomsűrítmény
 2 db kaliforniai paprika (piros)
 3 pt vöröshagyma
 5 db fokhagyma
 3 db tojás
 4 ek olíva vagy kókuszolaj
 só, bors, római kömény, édes piros paprika
 chili por vagy paprika (kihagyható)
 petrezselyem zöld

Elkészítés

A zöldségeket alaposan megmosom, majd apróra vágom.

alapanyagok

Serpenyőbe olíva vagy kókuszolajon megpirítom a vöröshagymát és a fokhagymát. Amikor picit kezd barnulni hozzádobom a paprikát és a fűszereket, a petrezselymet kivéve.

Miután a paprika lepirult, mehet bele a paradicsom és a sűrítmény is, majd főzöm, ameddig be nem sűrűsödik.

Leveszem a lángot közepesre, kis ágyacskákat csinálok a tojásoknak és fedő alatt addig hagyom, ameddig a tojások közepe meg nem szilárdul.
Még forrón, friss petrezselyemmel megszórva tálalom.

Gluténmentes az alap recept, a hozzá választott kenyérfélétől függően az is marad :).

Friss salátával és/vagy sokmagvas kétszersülttel, reggelire akár mindenkinek beleférhet.
Ch-soknak mehet a kenyérféleség, zsírosoknak pedig plussz 1-2 db baconos vagy sima tükörtojás is.

Jó étvágyat hozzá! :)

Tápérték adatok

3 adag

Serving size

1 adag


Amount per serving
Kalória300
% napi referenciaérték
Zsírok összesen 21g27%
Szénhidrátok összesen 16g6%
Fehérje 9.3g

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

További receptek

Szeretjük a sütiket – de csak a szükséges mértékig! Weboldalam csak a működéshez nélkülözhetetlen sütiket használ.