Shakshuka – indiai vagy keleti lecsó

Mennyiség3 adagNehézségKözepes
Előkészítés10 percFőzés20 percÖsszesen30 perc
 4 db paradicsom
 30 g paradicsomsűrítmény
 2 db kaliforniai paprika (piros)
 3 pt vöröshagyma
 5 db fokhagyma
 3 db tojás
 4 ek olíva vagy kókuszolaj
 só, bors, római kömény, édes piros paprika
 chili por vagy paprika (kihagyható)
 petrezselyem zöld

A zöldségeket alaposan megmosom, majd apróra vágom.

alapanyagok

Serpenyőbe olíva vagy kókuszolajon megpirítom a vöröshagymát és a fokhagymát. Amikor picit kezd barnulni hozzádobom a paprikát és a fűszereket, a petrezselymet kivéve.

Miután a paprika lepirult, mehet bele a paradicsom és a sűrítmény is, majd főzöm, ameddig be nem sűrűsödik.

Leveszem a lángot közepesre, kis ágyacskákat csinálok a tojásoknak és fedő alatt addig hagyom, ameddig a tojások közepe meg nem szilárdul.
Még forrón, friss petrezselyemmel megszórva tálalom.

Gluténmentes az alap recept, a hozzá választott kenyérfélétől függően az is marad :).

Friss salátával és/vagy sokmagvas kétszersülttel, reggelire akár mindenkinek beleférhet.
Ch-soknak mehet a kenyérféleség, zsírosoknak pedig plussz 1-2 db baconos vagy sima tükörtojás is.

Tápérték adatok

Adag 1 adag

Adag 3


Mennyiség / adag
Kalória 300
% napi referenciaérték
Zsírok összesen 21g33%
Szénhidrátok összesen 16g6%
Fehérje 9.3g19%

* A százalékos napi referenciaértékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Kalóriaigényednek megfelelően a napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet.

Tetszik a recept? Oszd meg!

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hozzászólások

Testösszetétel mérő gépem hordozható!

Szívesen vállalok előre egyeztetett időpontban és feltételek mellett kitelepülést különböző rendezvényekre, cégeknek, fitnesz termeknek vagy bármilyen egyéb célból.

A weboldalon a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket alkalmazunk.