
A zöldségeket alaposan megmosom, majd apróra vágom.
Serpenyőbe olíva vagy kókuszolajon megpirítom a vöröshagymát és a fokhagymát. Amikor picit kezd barnulni hozzádobom a paprikát és a fűszereket, a petrezselymet kivéve.
Miután a paprika lepirult, mehet bele a paradicsom és a sűrítmény is, majd főzöm, ameddig be nem sűrűsödik.
Leveszem a lángot közepesre, kis ágyacskákat csinálok a tojásoknak és fedő alatt addig hagyom, ameddig a tojások közepe meg nem szilárdul.
Még forrón, friss petrezselyemmel megszórva tálalom.
Gluténmentes az alap recept, a hozzá választott kenyérfélétől függően az is marad :).
Friss salátával és/vagy sokmagvas kétszersülttel, reggelire akár mindenkinek beleférhet.
Ch-soknak mehet a kenyérféleség, zsírosoknak pedig plussz 1-2 db baconos vagy sima tükörtojás is.
Adag 1 adag
Adag 3
* A százalékos napi referenciaértékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Kalóriaigényednek megfelelően a napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet.
Szeretjük a sütiket – de csak a szükséges mértékig! Weboldalam csak a működéshez nélkülözhetetlen sütiket használ.