Apróra vágom a vöröshagymát és a kókuszzsíron üvegesre pirítom. Majd a hófokot lejjebb veszem és hozzáadom a fűszereket, de óvatosan, meg ne égjen.
Az alaposan átmosott és legalább egy éjszakát a hűtőben pihetn vöröslencsét lecsöpögtetem és a nem túl forró hagymás, fűszeres zsíradékhoz adom és pár percig pirítom.
Felöntöm kb fél liter tiszta, szűrt vízzel, beledobom a babérleveleket és lassú tűzön, fedő alatt készre főzöm. Ha kell pótolom a vizet.
Ha krémesen szeretném össze is turmixolom miután elkészült.
Frissen facsart citrom levével tálalom.
Igazán izgamas ízű, tartalmas leves.
Azért szeretem, ha kicsit izgibbek, újak az ízek, fűszerek, mert egy idő után hiába szeretek valamit, ha mindennap ugyanazt az ízvilágot eszem, nem lesz az az érzés, hogy "igen jóllaktam, nem kívánok semmit", új ízekkel, pedig meglephetem magam.
5 adag
1 adag
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Szeretjük a sütiket – de csak a szükséges mértékig! Weboldalam csak a működéshez nélkülözhetetlen sütiket használ.