Vöröslencse leves, ahogy én szeretem

vöröslencse leves
Mennyiség5 adagNehézségKezdő
Előkészítés5 percFőzés30 percÖsszesen35 perc

Hozzávalók

 300 g vöröslencse
 1 db vöröshagyma
 2 db fokhagyma
 1 ek kurkuma, gyömbér, garam massala
 3 db babérlevél
 1 ek kókuszzsír
 só, bors
 0,50 db citrom leve

Elkészítés

Apróra vágom a vöröshagymát és a kókuszzsíron üvegesre pirítom. Majd a hófokot lejjebb veszem és hozzáadom a fűszereket, de óvatosan, meg ne égjen.

Az alaposan átmosott és legalább egy éjszakát a hűtőben pihetn vöröslencsét lecsöpögtetem és a nem túl forró hagymás, fűszeres zsíradékhoz adom és pár percig pirítom.

Felöntöm kb fél liter tiszta, szűrt vízzel, beledobom a babérleveleket és lassú tűzön, fedő alatt készre főzöm. Ha kell pótolom a vizet.

Ha krémesen szeretném össze is turmixolom miután elkészült.
Frissen facsart citrom levével tálalom.

hozzávalók

Igazán izgamas ízű, tartalmas leves.
Azért szeretem, ha kicsit izgibbek, újak az ízek, fűszerek, mert egy idő után hiába szeretek valamit, ha mindennap ugyanazt az ízvilágot eszem, nem lesz az az érzés, hogy "igen jóllaktam, nem kívánok semmit", új ízekkel, pedig meglephetem magam.

Jó étvágyat hozzá! :)

Tápérték adatok

5 adag

Serving size

1 adag


Amount per serving
Kalória225
% napi referenciaérték
Zsírok összesen 1g2%
Szénhidrátok összesen 34g13%
Fehérje 17g

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

További receptek

Szeretjük a sütiket – de csak a szükséges mértékig! Weboldalam csak a működéshez nélkülözhetetlen sütiket használ.